Enllestides les obres de millora i embelliment de l’entorn del Pou del Rei de s’Alqueria Blanca

Després de poc més de dos mesos de feina, ja estan acabales les obres d’un dels elements patrimonials més rellevants i més ben conservats del municipi de Santanyí: el Pou del Rei. Situat al camí que va al puig de Consolació des de s’Alqueria Blanca, l’Ajuntament hi havia projectat una important actuació. Així, s’hi ha fet un nou empedrat a tot l’entorn amb el Gremi de margers de Mallorca, així com la restauració de les piques de pedra. A més, també s'han instal·lat bancs per poder asseure per gaudir del paisatge, i s’hi ha fet una zona enjardinada. 

El Pou del Rei està documentat des del segle XIII i és el més representatiu de l’època, dels que queden al municipi santanyiner. La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ja va visitar visitat la zona durant les obres amb el primer tinent de batlessa, Joan Gaspar Aguiló, i la batlessa pedània de s’Alqueria Blanca, Maria Francisca Rosselló. Maria Pons es va mostrar molt satisfeta per la posada en marxa d’aquest projecte: “el Pou del Rei és un dels tresors patrimonials del nostre terme, i crec que aquesta actuació ajudarà a valorar-lo encara més. No es tracta d’una intervenció directa sobre el pou, sinó al seu entorn, per adequar-lo una mica i que tots els qui passin per aquí el valorin com es mereix. Estem molt satisfets perquè creiem que els veïnats i visitants els agradarà”.  

La intervencióha suposat una despesa de 25.700 euros, i els tècnics municipals han estat els encarregats de vetlar perquè les feines respectin en tot moment el valor històric i cultural del conjunt.