El Grup de Teatre Jove de Cala d’Or guanya un premi nacional al millor text de creació col•lectiva per “L’esperit de la tempesta”

Els 21 actors i actrius del Grup de Teatre Jove de Cala d’Or, no s’esperaven la sorpresa que l’Ajuntament els hi havia preparat. Després d’una magistral interpretació a l’estrena de l’obra: “L’esperit de la tempesta” representada el passat cap de setmana al Teatre Principal de Santanyí, es va fer oficial la noticia de que havien rebut un premi nacional al millor text de creació col•lectiva, escrit en castellà, en els Premios Buero de la Fundació Coca Cola que compten amb el suport del Ministeri d’Educació i Cultura.

El dissabte (19 de juny), després de l’estrena de l’obra, la coordinadora del Punt d’informació Jove de Cala d’Or, Ana Sánchez, fou la portadora de la important notícia del premi. En representació de l’Ajuntament de Santanyí hi assistiren: la regidora de Joventut, Margalida Adrover; el regidor d’Educació i Cultura, Cristòfol Vidal i el regidor de Turisme i Platges i batle pedani de Cala d’Or, Álvaro Solana, els quals, foren els encarregats de lliurar un diploma acreditatiu a tots els membres del col•lectiu teatral.

UNA REPRESENTACIÓ MAGISTRAL

Els joves, en edats compreses entre els 14 i 18 anys, posaren en escena una problemàtica, per desgràcia, molt actual: l’assajament escolar. Partint d’una història real com a base de l’inspiració de l’obra, es va mostrar com s’afronta el problema des de distints àmbits i punts de vista: l’assajador, l’assajat, el comportament de la resta de la classe, els pares, els professors....Ningú no és conscient de les conseqüències finals de la història que acaba en tragèdia.

L’obra fou directe, paraules clares que feren reflexionar a l’espectador, escenes, que en algun moment, algú es pogué sentir identificat. En definitiva, una obra real emmarcada en una representació teatral, a la qual, els actors varen treure el millor de les seves aptituds interpretatives, un mèrit, que segurament també té que veure amb el director de l’obra, Oliver Romero.

L’obra relata la història ocorreguda el 23 de novembre de 2007, quan Pekka Erick Auvien, un alumne de l’institut de Tuusula (Finlàndia) que va sofrir assetjament escolar o bullyng, va assassinar a 7 estudiants i a la directora del centre. Hores abans, havia penjat un vídeo a Youtube amb una pistola a la mà confessant les seves intencions. El vídeo l’havia penjat amb el nom de Sturmgeist, una paraula que amb alemany vol dir: “l’esperit de la tempesta”. La proposta està basada en aquesta notícia, amb l’única intenció de contar què és l’assajament escolar i com es pot evitar. Quins són els seus protagonistes i intentar que aquells lamentables fets no es tornin a repetir.

El Grup de Teatre Jove de Cala d’Or, compta ja amb cinc anys d’existència. Alguns dels membres ja compleixen la majoria d’edat i per a ells, aquest ha estat el darrer any com a integrant del col•lectiu. Acomiadar-se amb la representació d’una gran obra i haver aconseguit un premi nacional, és sense cap dubte, anar-se’n per la porta gran. Tot i que tanquen una etapa se’n obri una altra cap a nous horitzons, alguns estudiaran diferents carreres a distintes Universitats, i algun seguirà amb els estudis superiors d’Art Dramàtic. Sort!