Santanyí aposta renovar el segell de Ciutat Amiga de la infància d’UNICEF

Aquesta setmana la sala d’actes de l’Ajuntament de Santanyí ha acollit la primera sessió plenària de l’any 2023, en la qual s’ha iniciat el tràmit per renovar la distinció de Ciutat Amiga de la Infància. Des de l’any 2014 el municipi santanyiner té aquest segell que acredita el compromís del govern local amb els cinc objectius que UNICEF assenyala com a drets fonamentals per a infants i adolescents. L’any 2018 va fer la primera renovació del distintiu, i el 2023 s’ha de tornar a repetir el procés. Tal com ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “els instruments i la informació que ens ha aportat el segell de Ciutat Amiga de la Infància en aquests últims anys són de gran valor per conèixer les necessitats del municipi i de la ciutadania. Dels diferents òrgans que tenim en els quals participen els al·lots i al·lotes de tot el terme han sortit projectes i iniciatives, no només per ells sinó que molts estan enfocats millorar la vida de tota la ciutadania”. 

Així, es va acordar sol·licitar a UNICEF Comitè Espanyol iniciar els tràmits per a l'obtenció de la renovació del Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, i comptar amb el seu posterior suport i col·laboració per al desenvolupament, la millora contínua i la innovació de les polítiques d'infància i adolescència en la nostra localitat. 

Moció de millor dels serveis ferroviaris

A la sessió plenària també s’ha aprovat una moció perquè l’Ajuntament de Santanyí insti al Govern Balear a millorar els serveis ferroviaris de Mallorca. Així es demana ampliar la cobertura horària del Servei Ferroviari, a primera i darrera hora dels dies laborables, implantar trens nocturns els caps de setmana i suprimir la disminució de freqüències d'estiu. De la mateixa manera se sol·licita incrementar freqüències i línies amb el personal, material i infraestructures necessàries per mantenir uns estàndards de qualitat, i que es posi especial atenció a coordinar els busos llançadora amb els horaris de parada a les estacions i baixadors.

Modificació ordenança platges

A més, al ple també ha tirat endavant una modificació de l’ordenança municipal d'ús i aprofitament de les platges i punts de bany del municipi. Amb aquesta modificació s’ha canviat el títol IV que regula la presència d’animals a les platges del municipi al llarg de tot l’any. Així, a partir de la seva aprovació i publicació al BOIB, es permetrà la presència d’animals a les platges al llarg de l’any, a excepció del període comprès entre l'inici de la festivitat de Setmana Santa i fins al 15 de novembre, on la circulació i permanència d’animals a la platja estarà totalment prohibida. No obstant això, en els períodes d’accés prohibit, mitjançant ban municipal l'Ajuntament podrà delimitar zones d’accés permès amb regulació de l’horari. Els propietaris hauran de vetllar pel comportament dels animals a aquests espais i controlar-los per evitar molèsties a la resta d’usuaris. En cas de no complir, o en cas que els animals embrutin la platja i els responsables no actuïn immediatament, seran sancionats.