Santanyí se suma a la petició de l’AECC per a un programa de detecció precoç del càncer de còlon

L’Associació Espanyola Contra el Càncer ha posat en marxa una campanya perquè es garanteixi el dret de la població de les Illes Balears a participar en el programa de cribratge del càncer colorectal.

I com no podia ser d’altra manera, l’Ajuntament de Santanyí s’hi ha sumat amb tot el suport institucional. I precisament per això, recentment, la batlessa, Maria Pons, s’ha reunit amb la presidenta comarcal de l’AECC de Llevant, Aina Mercadal, amb la presidenta de la Junta Local de Santanyí, Marga Munar, i amb M. Dolors Sánchez, de l’AECC.  

L’objectiu és recollir signatures, en el Marc del Dia Mundial de la Prevenció del Càncer de Còlon (31 de març), per demanar a la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i a la Conselleria de Salut, que asseguri a tota la ciutadania de les Illes la participació en el programa de detecció. A més, que s’estengui al 100% de la població compresa entre els 50 i 69 anys, en un termini de quatre anys. I també, a què es desenvolupin campanyes d’informació i conscienciació sobre la importància de participar en el cribratge.  

Maria Pons ha assegurat “l’Ajuntament de Santanyí ha estat sempre al costat de l’AECC i amb l’agrupació comarcal de llevant amb totes i cada una de les iniciatives que han posat en marxa. I en aquest cas, també poden comptar amb el consistori. A més de signar el manifest de la petició, posarem a disposició de la ciutadania un punt per recollir les firmes, i al proper ple ratificarem el nostre suport institucional”. 

Per firmar el manifest, s’ha de tenir entre 50 i 69 anys, i a l’Ajuntament de Santanyí s’hi podran trobar els formularis per fer-ho.