Cristin Álvarez i Josep Massanés, guanyadors dels premis de poesia i narrativa Vila de Santanyí de 2021

el lliurament dels premis literaris. Així, la XXXVI edició del Premi Bernat Vidal i Tomàs ha estat pel recull de poemes de Cristina Álvarez Roig, titulat Firmament obert. I el guanyador de la quarta edició del Premi Antoni Vidal Ferrando de Narrativa ha sigut per la novel·la Els proscrits de Santa Fe de Josep Massanés Nogués. Malauradament Cristina Álvarez no va poder ser a Santanyí a l’acte de lliurament per motius de salut, però si que va enviar un vídeo d’agraïment que es va poder veure durant l’acte.

El jurat format per Antònia Vicens Picornell, Pere Rosselló i Jaume Mateu i Martí, per poesia, va arribar al seu veredicte per unanimitat; mentre que el format per Gabriel Janer Manila, Sebastià Alzamora i Jaume C. Pons Alorda, per narrativa, va decidir també per unanimitat l’obra guanyadora. Enguany, el nombre d’obres presentades ha arribat a 76 entre els dos guardons. La Regidoria de Culturade l’Ajuntament de Santanyí va rebre 48 manuscrits per al Bernat Vidal i Tomàs, i 28 per a l’Antoni Vidal Ferrando.

La regidora de Cultura, Ricarda Vicens ha destacat la participació en els premis, així com la qualitat de les obres. També ha volgut deixar constància de l’esforç que fa l’Ajuntament de Santanyí, ja que enguany hi destina gairebé 20.000 euros que es distribueixen entre els jurats, els guardons i la publicació dels dols llibres guanyadors.

El Premi Antoni Vidal Ferrando està guardonat amb 5.000 €, i el Premi Bernat Vidal i Tomàs amb 3.500, i Adia Edicions de Calonge serà l’encarregada de la publicació de les obres. Una vegada editades s’espera que es puguin presentar durant les festes de Sant Jaume de 2021. En paraules de la regidora Ricarda Vicens: “haver rebut tantes obres ens dona a entendre que Santanyí té estirada pels creadors, i això ens omple d’alegria. La regidoria de Cultura fa molta feina perquè el municipi sigui viu i actiu amb temes culturals, i haver tingut més de 76 obres candidates als premis literaris n’és un gran exemple”.

Després del lliurament, la vetllada es va tancar amb el concert "Llenya prima" a càrrec de Joan Ernest Castells i la col·laboració de Blai Vidal.