L’Ajuntament de Santanyí demana al Consell de Mallorca que executi les obres pendents a les carreteres del terme

Una vegada més, des de l’Ajuntament de Santanyí es demana que els projectes de carreteres que el Consell de Mallorca té sobre la taula al municipi, siguin executades d’una vegada per totes. A la sessió plenària celebrada aquesta setmana, es va aprovar una moció presentada per l’equip de govern municipal, que instava a la institució insular a què comencin de manera imminent les obres de la rotonda del camí de sa Teulera a s’Alqueria Blanca, les de millora de la carretera que uneix Santanyí i es Llombards, i les obres del passeig per a vianants que ha d’unir el poble de Santanyí amb el polígon de s’Olivó.  

Tal com ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “són obres importants per millorar el dia a dia de la ciutadania, a les quals l’Ajuntament hi ha posat tot de la seva part. Els veïnats han estat molt generosos, cedint terrenys, i han demostrat molta paciència, perquè sempre sembla que les obres són imminents i no arriben a començar”. A més, la batlessa ha subratllat: “És una qüestió de seguretat a la qual se li ha de posar remei. I si l’Ajuntament ha de presentar alguna documentació o fer alguna passa més, només ens ho han de fer saber. Allò que no pot succeir és estar encara més temps pendents de projectes tan necessaris”. 

Al text aprovat al ple, s’insta al Consell de Mallorca a utilitzar tot allò que estigui al seu abast perquè aquestes millores siguin una realitat al més aviat possible, perquè han de suposar més seguretat per als santanyiners i també per a tota la gent transita per aquestes vies. De la mateixa manera, el consistori, reclama al Govern d’Espanya a garantir en el pressupost de l’any 2022 una dotació suficient per executar tots els projectes necessaris no només per al municipi santanyiner, sinó també a la resta de l’illa. 

Cal recordar que el municipi de Santanyí també està a l’espera de conèixer més detalls sobre en quin punt es troba el projecte de l’esperada ronda de s’Alqueria Blanca. El nucli curiablanquer arriba a patir una pressió de trànsit en temporada alta de més de 8.000 vehicles diaris. És per tot això que l’Ajuntament de Santanyí demana a la Conselleria de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, que totes les feines previstes al terme, siguin una realitat com més aviat millor.