Santanyí ja té les seves banderes blaves

En un acte celebrat avui dematí a la platja de Cala Gran de Cala d’Or, les platges, ports i embarcacions, de les Illes Balears, han rebut les banderes blaves que atorga la Comunitat Europea als qui reuneixen les condicions òptimes de seguretat i sanitat.  El municipi de Santanyí ha exercit d’amfitrió d’un acte que ha reunit representants de municipis i institucions perquè s’enduguessin les preuades banderes. I un any més, Santanyí és el terme municipal de Balears que més platges té que reben aquest distintiu. Ja que són cinc; a més de Cala Gran, també l’han rebut les platges de Cala Santanyí, Cala Llombards, sa Font de n’Alis, que forma part del Parc Natural de Mondragó, i la platja de s’Amarador. 

El regidor de Turisme i Platges de Santanyí, Rafel Batle, ha sigut l’encarregat d’encetar l’acte de lliurament: “estam molt satisfets per poder acollir tots aquests companys d’altres municipis i institucions, perquè és un reconeixement a l’esforç i tots saben la constància i determinació que suposa rebre una bandera blava. És un distintiu que és sinònim de qualitat, i això és el que tots nosaltres volem oferir. I ser el municipi de Mallorca amb més banderes blaves, una vegada més, ens indica que estem fent les coses bé. El nostre objectiu sempre ha sigut fer que els visitants, quan arriben a la nostra costa, valorin l’entorn i el paisatge de les nostres platges i que a més ho respectin. Si les institucions som els primers a donar exemple, també ho faran els qui venen a passar les seves vacances o a passar el dia”. 

La bona qualitat de l’aigua de la platja, la contractació de socorristes, els serveis de banys i dutxes, seguit d’un immillorable paisatge, han estat els elements clau perquè aquestes platges, ports i embarcacions es mereixin la distinció europea. Com cada any l’Ajuntament de Santanyí s’ha esforçat perquè les principals platges turístiques del terme municipal puguin comptar amb la bandera blava, que conjuntament amb les associacions hoteleres s’havia convertit en una meta comuna. 

Per la seva banda, la batlessa de Santanyí, ha manifestat que: “la Bandera Blava és un segell de seguretat que confirma el bon estat de l’aigua de la mar, al mateix temps, que les platges compten amb els serveis sanitaris i les mesures de seguretat que contempla la normativa europea. La nostra responsabilitat com a Ajuntament de Santanyí és tenir-ho tot a punt per a quan arribi el moment de rebre visitants. Hem de donar les gràcies a tots els qui treballen per aconseguir-ho: tècnics, brigada, empresa municipal, i en especial l’equip de la regidoria de Turisme i Platges, concessionaris i tots els qui ho fan possible”. 

L’acte de lliurament s’ha tancat amb la foto de família de tots els qui han rebut una bandera, i la hissada del distintiu que onejarà durant el 2022 a la platja de Cala Gran. En els pròxims dies, també s’hissaran a la resta de platges del terme municipal de Santanyí.