Educació diu la a l’equip directiu, l’AMIPA i a l’Ajuntament que espera enllestir l’ampliació de l’escola de s’Alqueria Blanca pel 2024

La desitjada i esperada ampliació del CEIP Mare de Déu Consolació de s’Alqueria Blanca podria ser una realitat en poc més de dos anys. Aquesta és la previsió que ha traslladat la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears a la direcció del centre, l’Associació de Pares i a l’Ajuntament de Santanyí, en una reunió mantinguda a la seu de la institució. Així, segons ha explicat Antoni Morante, director general de Planificació, Ordenació i Centres, dins enguany s’espera tenir el projecte redactat, i poder licitar les obres d’ampliació dins l’any 2023. Per la seva banda, l’Ajuntament de Santanyí, s’ha compromès a donar suport per finançar el projecte, i tan aviat com el projecte estigui redactat, se signarà el conveni per fer la reserva econòmica al pressupost municipal. 

Com ha dit Maria Pons, “sabem que Educació està fent feina per la millora de tot el centre, i també l’escoleta municipal. Des del primer moment l’Ajuntament s’ha mostrat la seva voluntat perquè aquest projecte tiri endavant, i no ens cansarem de repetir que farem tot el que estigui a la nostra mà per aconseguir-ho. Estam al costat de l’equip directiu del centre i l’AMIPA que l’ampliació del CEIP Mare de Déu de Consolació amb la idea de desenvolupar l’escoleta quedi integrada en el mateix projecte educatiu”. L’any 2017, Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), ja va fer una proposta d’ampliació per aquest centre que preveia la construcció de tres aules d’educació primària, una aula polivalent, un magatzem, una zona de banys i una aula per a l’escoleta municipal (que assumiria l’Ajuntament).  

A aquest  informe de l’IBISEC, es reconeixen mancances importants, que havien derivat en la instal·lació d’aules modulars. El document també assenyalava la necessitat de millorar l’accessibilitat per als alumnes de cinquè i sisè, tenir unes porxades en condicions, i posava de manifest que els banys de primària no són suficients i no es disposa de serveis per a persones amb mobilitat reduïda.  

Les instal·lacions actuals del CEIP Mare de Déu de Consolació fa temps que van quedar petites, i des de fa més de cinc anys hi ha dues aules prefabricades que han anat ocupant cursos de primària i també l’escoleta municipal. Per això, des del consistori santanyiner es treballa perquè l’ampliació del centre sigui una realitat al més aviat possible.