Nou èxit de la campanya Cap Infant sense jugueta al municipi de Santanyí

Un any més, el camió de la brigada municipal ha quedat ben ple i haurà de fer més d’un viatge, perquè una vegada més, la campanya Cap infant sense jugueta de l’Ajuntament de Santanyí ha estat tot un èxit gràcies a la participació dels veïnats i veïnades del municipi. I és que la Regidoria de Participació Ciutadana i Serveis Socials de l’Ajuntament de Santanyí, han dut a terme les darreres setmanes aquesta iniciativa per recollir joguines que ja no s'utilitzin i destinar-les a les famílies més necessitades del terme. Aquestes juguetes s’havien de dur a diferents dependències municipals, que en algun moment han quedat petites davant l’allau de generositat. La col·laboració ciutadana, una vegada més, ha fet que la campanya d’enguany hagi copsat les expectatives. Encara falta la feina de classificar-les, però després d’aproximadament un mes de recollida, han arribat unes 1.500 juguetes. 

Segons ha explicat el regidor de Participació Ciutadana i Serveis Socials, Antoni Matas: “L’any passat les joguines no cabien al camió que les havia de dur a Càritas, i enguany haurem de fer diversos viatges. No hem fet un recompte detallat, calculem que en tendrem unes 1.500. Hem de donar les gràcies a tots els que han contribuït amb un donatiu, la majoria de les juguetes estan en molt bon estat, però és que n’hi ha moltes de noves, ja que hi ha alguns comerços i particulars que han fet donatius de joguines sense estrenar. Ara serà Càritas l’encarregada de classificar-les i posar-les a punt perquè cap infant es quedi sense un present aquestes festes”. 

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, tampoc ha volgut deixar passar l’oportunitat per agrair la generositat dels veïnats: “sabem que és una època difícil, especialment per a les famílies més vulnerables. Per això, davant gestos com els que hem viscut durant les darreres setmanes, de tanta generositat, només podem tenir paraules d’agraïment. Moltes gràcies a tots els qui heu col·laborat, tant a particulars com els negocis que heu demostrat la vostra solidaritat”. 

Per l’Ajuntament de Santanyí és important que els nins i nines del municipi no perdin la il·lusió de tot l’any, i per això moltes d’aquestes joguines s’aniran repartint durant l’any. També hi ha aniversaris i altres festes, i cap infant es pot quedar sense gaudir d’una sorpresa, com la resta d’al·lots. Càritas Mallorca a més de ser l’encarregada de comprovar el bon estat de tot el que s’ha rebut, com també es farà responsable de la seva distribució.