L’Ajuntament presenta a s’Alqueria Blanca la reforma de l’edifici de Cas ses Monges

Emmarcat en les Festes de Sant Josep, ahir va tenir lloc al local parroquial de s’Alqueria Blanca, l’acte de presentació del projecte de reforma per canvi d’usos de l’antic convent del poble, conegut com Ca Ses Monges. Es tracta d’un edifici molt estimat pels curiablanquers per la vinculació històrica de les monges amb el nucli, i que l’Ajuntament de Santanyí va comprar quan va sorgir l’oportunitat en quedar el convent buit.  

L’objectiu de l’equip de govern sempre ha sigut recuperar l’espai i dedicar-lo a la ciutadania, perquè les associacions, col·lectius i veïnats el puguin aprofitar. La presentació del projecte va anar càrrec de l’arquitecte municipal, Miquel Pujol, qui va detallar les diferents actuacions que s’hi realitzaran. Així, una vegada reformat, l’edifici de Ca ses Monges comptarà amb una infraestructura renovada amb una sala polivalent, una sala d’estudi, una biblioteca, espais per les associacions del poble, un magatzem, una àrea d’atenció al ciutadà i espais per a tot l’equip necessari per al bon funcionament de la instal·lació. En total, tindrà una superfície útil d’uns 500 m², que es complementarà amb un pati exterior que ja s’utilitza, sobretot durant l’estiu, i que també serà reformat i adequat.   

La idea principal de la reforma serà mantenir el caràcter de l’edifici sense grans canvis estructurals, aprofitant al màxim els espais existents, com és el cas de l’antiga capella, que passa a ser la biblioteca. Per a la realització de l’obra, l’Ajuntament de Santanyí ha pressupostat 1,6 milions d’euros, i una vegada licitada i que es puguin començar les obres tenen una durada estimada de nou o deu mesos.  

A la presentació del projecte de reforma hi van acudir diferents membres de l’equip de govern municipal, i segons va assegurar la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “la intenció és que la tramitació permeti començar les obres després de l’estiu, si tot va bé. En qualsevol cas, estam molt contents de poder presentar aquest projecte per al poble de s’Alqueria Blanca, ja que podrem unificar serveis que ara teníem disseminats per diferents espais. Fa molt de temps que volíem posar en marxa aquesta reforma i pareix que serà una realitat ben aviat”. 

Una vegada reformat, l’accés a l’edifici serà pel carrer Molins, i no pel carrer Convent com fins ara, ja que aquest és un carrer que suporta una gran pressió de trànsit rodat. Per l’acabat exterior, la rehabilitació contempla un acabat que mantingui el caràcter del poble. Una trentena de veïnats i representants dels diferents col·lectius de s’Alqueria Blanca han assistit a la presentació, on es van intentar resoldre tots els dubtes sobre com serà Ca ses Monges una vegada enllestit el projecte.