L’Ajuntament de Santanyí estudia autoritzar els propietaris a aparcar davant del seu gual

Des de l’equip de govern de Santanyí, conjuntament amb la Policia Local, fa uns mesos que s’està estudiant la creació d’una nova ordenança per regular l’aparcament als nuclis del municipi per guanyar lloc per estacionar. La proposta que hi ha sobre la taula és la de permetre als propietaris de guals a aparcar al carrer davant de les seves zones restringides. Segons ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons “d’aquesta manera sumariem espai per aparcar a nuclis on, especialment a l’estiu, els residents tenen problemes per deixar els seus vehicles. Encara s’està buscant la fórmula que s’ajusti a la normativa vigent, però esperam que pugui ser una realitat al més aviat possible”.  

Tot i que la normativa s’aplicaria a tot el municipi, els nuclis que es podrien beneficiar de l’aplicació d’una nova normativa per aparcar davant dels guals serien principalment els de Santanyí, Cala Llombards, s’Alqueria Blanca o Calonge. Aquests són els nuclis que pateixen una major densitat de vehicle, sobretot durant la temporada alta i els dies de mercat setmanal a cada poble.  

Així, la Policia Local de Santanyí està treballant per una nova norma que habiliti als titulars dels guals a deixar el seu cotxe al davant sense ser multats. L’objectiu és trobar una fórmula que sigui eficaç per identificar els vehicles i el seu corresponent gual, i contribuir a pacificar la circulació al terme.