El Consell de Mallorca presenta als veïnats de s’Alqueria Blanca el projecte inicial de la variant

El Consell de Mallorca va presentar ahir vespre als veïnats de s’Alqueria Blanca el projecte inicial de la variant que s’ha d’encarregar de treure el trànsit de més d’11.000 vehicles que circulen cada dia dins el poble. Un centenar de residents a s’Alqueria Blanca assistiren a l’acte de presentació d’un projecte molt reivindicat, que el Consell de Mallorca aprovarà les properes setmanes, amb un pressupost d’11 milions. La variant disposarà d’un vial cívic, amb il·luminació i mobiliari urbà. 

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, va presidir la trobada. Galmés va estar acompanyat pel conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, la batlessa de Santanyí, Maria Pons, i membre de l’equip de govern municipal. A més els tècnics del Departament de Carreteres del Consell han donat totes les explicacions tècniques i han resolt els dubtes dels veïnats. 

El president i exbatle de Santanyí, es va comprometre davant els veïns a «accelerar al màxim el procés de tramitació, però no us vull enganar, com va succeir l’any 2018, i anunciar un termini. Estam parlant d’una tramitació llarga». La batlessa, Maria Pons, per la seva banda, va voler agrair a tots els veïnats que d’una manera o altra han ajudat a que el projecte vagi endavant, i també la paciència que tenen el que més pateixen el gran volum de vehicles que passen pel poble.

La nova variant iniciarà el traçat a la nova rotonda de Consolació, ubicada a l’entrada de s’Alqueria Blanca i recentment construïda pel Consell de Mallorca, i arribarà a la rotonda existent a la carretera Ma-4012. Al costat, s’ha dissenyat un vial cívic amb il·luminació i mobiliari urbà d’1,5 quilòmetres.

La circumval·lació té una longitud total de 2,8 kilòmetres, amb carrils de 3,5 metres d’amplària. La secció de la nova via estarà composta per una calçada de doble sentit de circulació, vorals i bermes als dos costats. S’ha previst un vial cívic i un petit parterre al costat de la via nova, on es disposaran els elements de mobiliari urbà i jardineria.