Les obres del Parc de Bombers de Migjorn a Santanyí començaran el 2025

El Consell de Mallorca ha presentat avui dematí a la seu de la institució insular el projecte d’un dels equipaments més esperats al municipi de Santanyí i a tota la comarca: el Parc de Bombers de Migjorn. El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha estat l’encarregat de mostrar el projecte en un acte en el qual també hi ha assistit el tinent de batlessa, Antoni Matas, i el regidor, Martí Bonet.

Aquest nou parc tindrà un cost de 5.264.500 euros i es preveu que les obres comencin el 2025. La infraestructura disposarà d’una dotació permanent d’un caporal i cinc bombers, i permetrà reduir notablement el temps de reacció en cas d’incendi o d’emergència a la zona.

Avui s’ha anunciat que el termini d’execució de les obres és de dotze mesos i que començarà l’any que ve, 2025. A més, el parc de bombers estarà dotat amb diferents tipus de vehicles: un vehicle autobomba rural pesant, un vehicle amb bomba lleugera urbana i un tot terreny. Des del municipi de Santanyí, la batlessa, Maria Pons, ha valorat molt positivament la presentació d’aquest projecte: “és una passa més per resoldre una de les mancances que tenim al nostre terme, la cobertura d’incendis i en cas d’emergència. Sabem que el camí encara no està acabat, però és un moment de molta satisfacció per a l’ajuntament perquè ens dirigim a garantir una mica més la seguretat de la ciutadania”.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha assegurat que “el nou parc de Santanyí serà una realitat aquesta legislatura després de molts d’anys d’espera. És una reivindicació històrica, no només de Santanyí, sinó també dels municipis del voltant, que ara depenen dels parcs de Felanitx o Llucmajor”.

El futur parc de bombers de Santanyí, de 1.500 metres quadrats de superfície, comptarà amb tres zones diferenciades. Una zona principal, de dues plantes, on s’ubicaran els espais administratius (sala de comunicacions, oficina, etc.) i la zona d’ús personal (cuina, menjador, sala, dormitoris, gimnàs…). Una zona per a la flota de vehicles, on hi haurà el servei de garatge, el taller i les zones d’emmagatzematge general. És important destacar que l’entrada i la sortida dels vehicles seran independents de l’entrada principal, per evitar interferències i permetre una sortida ràpida dels vehicles en cas d’emergència. El parc de bombers també disposarà d'una zona per a la descontaminació dels vehicles, que estarà ubicada devora la zona de descontaminació dels bombers. Serà on entraran els bombers i els vehicles després d'una sortida i on es desinfectaran els equips de protecció individuals i els camions.