Aquest matí s'ha realitzat un simulacre d'emergència a la platja de Cala Santanyí, on s'ha posat en pràctica un rescat amb l'ús d'un dron de salvament. L'operació ha despertat un gran interès entre els banyistes i turistes que es trobaven a la zona, alguns dels quals han arribat a pensar que es tractava d'una emergència real.
L'objectiu del simulacre, organitzat per la regidoria d’Interior en coordinació amb la regidoria de Platges de l’Ajuntament de Santanyí, era millorar l'entrenament dels equips de socorrisme i avaluar les seves capacitats en tècniques de rescat i primers auxilis avançats, així com els temps de resposta davant una emergència. Durant l'exercici, el supervisor de la platja ha rebut un avís del SEIB112 sobre una persona amb problemes a l'aigua, a prop de la formació rocosa des Pontàs, a escassa distància de la platja.
El rescat ha estat coordinat per l'equip de salvament de Cala Santanyí, que ha activat ràpidament el dron de salvament. Aquest ha llançat material de suport a la víctima, mentre un socorrista es dirigia al lloc dels fets amb una planxa de rescat. Un cop la víctima ha estat recuperada i traslladada a la platja, se li han administrat mesures d'oxigenoteràpia i s'han monitorat les seves constants vitals fins a l'arribada dels serveis mèdics.
La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha estat present durant tot el simulacre acompanyada del regidor de Seguretat i primer tinent de batlessa, Joan Gaspar Aguiló, i del regidor de Turisme i Platges, Rafael Batle. Tal com ha assegurat Maria Pons: “L'activitat d'avui demostra el compromís de l'equip de socorrisme de Cala Santanyí amb la seguretat i la preparació per a situacions d'emergència, amb l'objectiu
de garantir la màxima protecció per als residents i visitants de la zona. L’experiència d’avui forma part de la prova pilot d’un mes per estudiar el funcionament dels drons de rescat i per a la seva possible incorporació a la vigilància de la nostra costa”.
El simulacre ha estat una oportunitat important per reforçar els protocols d'actuació en emergències, així com per avaluar l'eficiència de les comunicacions i els recursos tècnics disponibles, incloent-hi l'ús d’aquest innovador dron de salvament. L'exercici ha proporcionat material gràfic que s'utilitzarà per a la formació interna dels socorristes.