El ple aprova una modificació de crèdit de 15,2 milions d’euros per destinar a inversions, millores, ajudes i promoció del municipi

En una sessió ordinària del ple, celebrada de manera telemàtica, l’Ajuntament de Santanyí ha aprovat una important modificació de crèdit. I és que ha tirat endavant la injecció de 15,2 milions d’euros al pressupost municipal, per executar un gran nombre de projectes encaminats a dinamitzar l’economia del terme. Així, s’han previst inversions i millores a infraestructures municipals, com carrers, places, camins rurals o parcs, i també inversions per dotar amb més doblers a departaments com el de Serveis Socials, la promoció turística i les ajudes a persones, empreses i negocis del terme.  

Tal com ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “es tracta d’un dia molt rellevant per a la història recent del nostre poble. Com ja vàrem fer l’any passat, hem decidit posar els doblers de l’Ajuntament, que són del poble, al servei del poble. Tenim la possibilitat d’invertir a millorar el dia a dia de la ciutadania, per tant, executarem els projectes que repercuteixin en tots i cada un dels nuclis de població del municipi. És el moment de posar-se en marxa, i com he dit sempre, els doblers dels santanyiners no han de quedar al banc, han de servir per millorar la vida dels ciutadans”.  

Cal recordar que aquesta injecció de doblers ha estat possible gràcies al romanent de tresoreria de què disposa l’Ajuntament de Santanyí després d’uns anys d’acumular exercicis comptables amb superàvit. Dels 15,2 milions d’euros que han quedat desbloquejats avui, la major part aniran destinades a inversions reals en projectes a tots els nuclis de població del terme. Entre aquests projectes destaquen inversions com les reformes integrals dels carrers Sant Antoni i Santa Eulàlia de Cala d’Or, la reforma de l’edifici de Ca ses Monges de s’Alqueria Blanca, el nou aparcament i plaça a Portopetro, la canalització de pluvials dels carrers s’Aljub i Llombards de Santanyí, i molts d’altres que afectaran a tots i cada un dels 13 nuclis de població del terme municipal de Santanyí. 

A més de les inversions en infraestructures, Maria Pons, també ha recordat el fet que “a la despesa en millores, s’hi ha d’afegir la important quantitat de doblers que destinarem a atendre a qui més ha patit la crisi provocada per la COVID-19. Al pressupost que ja té assignat Serveis Socials hi afegim 150.000 euros per cobrir les necessitats de tots aquells qui ho necessiti”.  

A l’inici de la sessió plenària, la batlessa de Santanyí, ha proposat a la resta de grups l’aprovació d’un comunicat de rebuig institucional a allò que està succeint a Ucraïna. El text definitiu aprovat per unanimitat ha estat el següent: 

L'Ajuntament de Santanyí condemna, enèrgicament, el conflicte bèl·lic present a Ucraïna, que ja suposat la pèrdua de centenars de vides, i ha trastocat la de moltíssimes més. Per això, el consistori santanyiner se suma a la crida internacional per l'aturada immediata de l'atac rus, el cessament de la guerra, així com de qualsevol conflicte armat arreu del món.  

En rebuig de la guerra a Ucraïna i a favor de la pau en aquest país i a la resta de pobles, ha de ser al cor de tots i cada un de nosaltres, i per això, des d’aquí, volem mostrar la nostra solidaritat i força a tots els innocents que estan patint les conseqüències d'aquesta i de totes les guerres.  

Davant dels temps tan difícils que ens està tocant viure per mor de la pandèmia provocada per la COVID-19, des d’aquesta institució, feim una crida la comunitat internacional a trobar una solució al més aviat possible. Europa no es pot permetre cometre errors molt greus que es van cometre en el passat, i dels quals ens va costar molt sortir-ne.