Els caçadors de Santanyí, com cada any, fan una batuda per eliminar bosses de processionària

En començar la primavera és quan més problemes pot generar la processionària, i és per això que l’Ajuntament de Santanyí, ja fa sis anys que aplica un sistema de tractament dels pins, injectant líquid biocida a la soca dels arbres. Aquest tractament es fa als pins que són a espais públics, parcs i escoles, però des del consistori també es demana la col·laboració de l’Associació de Caçadors de Santanyí per complementar l’acció contra la processionària.

Aquest, és l’últim cap de setmana de l’any en el qual es pot “tirar” a les bosses, i és per això que avui els caçadors del terme han fet una batuda per als diferents nuclis del terme de Santanyí per obrir les bosses de l’eruga de la processionària amb les escopetes, abans que surtin els insectes amb el canvi d’estació. Només s’ha tirat a espais públics, inclosos els torrents, però als arbres situats a finques privades, ha de ser els propietaris que s’han hagut d’encarregar del tractament dels seus pins.

La batlessa del municipi, Maria Pons, ha agraït la feina dels caçadors: “Cada any els hi demanam que ens ajudin amb aquesta tasca, i cada any els tenim més que disposats a col·laborar, i per això els hi hem de donar les gràcies. Aquesta batuda feta ara, es complementa amb el tractament d’endoteràpia amb líquid biocida que apliquem des de l’any 2016. Hem pogut comprovar que gairebé el 100% dels pins que van rebre el tractament, no tenen cap bossa de processionària, només als que no l’han rebut o als que es troben en zones privades, hi ha alguna bossa. Per això és tan important que la feina dels caçadors es faci ara, per evitar problemes amb l’arribada de la primavera”.