L’Ajuntament de Santanyí amplia la zona ACIRE de s’Almunia a 20 carrers del nucli de Cala Llombards

Des de l’any 2018, l’Ajuntament de Santanyí, limita l’accés al nucli de s’Almunia perquè només hi puguin passar els vehicles dels residents al municipi. Es tracta d’una mesura per evitar molèsties als veïnats, que genera la gran afluència de visitants a les platges de la zona. Però enguany, com l’aparcament que hi ha a l’entrada de Cala Llombards no s’ha pogut obrir, l’equip de govern municipal ha decidit ampliar la zona de circulació restringida al nucli calallombarder. Així, a vint carrers de Cala Llombards, només hi podran accedir i estacionar els qui tinguin la targeta acreditativa del permís, que haurà d’estar totalment visible al vehicle.  

Tal com ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “és una mesura necessària que posam en marxa pensant exclusivament en el benestar dels veïnats, residents i propietaris de Cala Llombards. Ens agradaria tenir l’aparcament obert, ja que és la mesura que ha alleugerat els problemes que creava l’afluència de visitants durant la temporada alta. Però mentre estigui tancat, aquesta és la millor solució, i no tendrem cap inconvenient per ampliar el nombre de carrers inclosos en l’ACIRE si és necessari per al benestar de la ciutadania”. 

Els carrers nous inclosos en la restricció d’accés són: el carrer Penyalar, el carrer de na Nova, el carrer Miracle, el carrer de la Nit, el carrer na Fontanella, el carrer Estrella de Mar, el carrer Caragola de Mar, el carrer Mirador, el carrer Lliri, el carrer Cap Roig, el carrer Llimonera, el carrer Muntanya, el carrer Taronger, el carrer Cossiada, el carrer Sardanes, el carrer Mar Mediterrània, el carrer Menorca, el carrer Eivissa, el carrer  Formentor i el darrer tram del carrer de s’Era de sa Roca (a partir de l'encreuament del carrer Bellveure). 

La zona ACIRE de s’Almunia i Cala Llombards es va posar en funcionament dia 1 de maig i estarà en vigor tota la temporada d’estiu. Des de l’Ajuntament de Santanyí, es recorda que els veïnats, propietaris i residents als dos nuclis, que poden dirigir-se a la Policia Local de Santanyí per tramitar les seves targetes per tenir accés a tots els aquest carrers.