L’Ajuntament de Santanyí enllesteix les obres del carrer Marina de Cala Figuera

L'Ajuntament de Santanyí segueix decidit a desenvolupar actuacions per a la millora d'un dels nuclis turístics més importants i de més tradició del municipi, Cala Figuera. I és que ja estan llestes les obres del carrer Marina del nucli costaner, que ha estat refet de dalt a baix. La batlessa de Santanyí, Maria Pons, s’ha mostrat molt satisfeta d’haver pogut executar aquest projecte, “Cala Figuera és un nucli molt estimat al nostre municipi, i accions com aquesta van destinades a millorar la vida tant dels residents com d’aquells qui ens visiten. Es tracta d’una inversió molt rellevant que suposa una gran millora per al poble i els veïnats, i que continua amb el pla que s’ha anat executant els últims anys a carrers com el Juan Sebastián Elcano, el carrer Església o el passeig de primera línia”. 

L’obra tenia un pressupost de 566.550,82 € que ha esdevingut en una renovació total del carrer. S’ha tornat a asfaltar de cap a cap, uns 350 metres; a més s’han ampliat les voreres, que han passat a ser d’1,80 i 2,50 metres d’amplària, i la calçada de 5,70. També s’ha aprofitat per canviar tota la xarxa d’aigua potable, així com la de clavegueram i la d’evacuació de pluvials. El primer tinent de batlessa, Joan Gaspar Aguiló, ha explicat el fet que “s’ha aprofitat per elaborar un estudi per conèixer com es comporta l’aigua de pluja en tota la zona i poder preveure quina és la millor manera de fer sortir l’aigua cap a la mar. D’aquesta manera, en pròximes millores es podrà tenir en compte, ser més eficients, i evitar problemes”.   

El projecte també ha suposat el soterrament dels serveis de telefonia i electricitat, així com millores en l’accessibilitat, l’eliminació de barreres arquitectòniques i l’adaptació de les voreres per facilitar la circulació a peu de les persones invidents. La batlessa, Maria Pons, ha visitat la zona una vegada acabades les obres amb el primer tinent de batlessa, Joan Gaspar Aguiló, la batlessa pedània de Cala Figuera, Maria Victoria Klein, i el regidor de Serveis Generals, Mateu Nadal.