Santanyí presenta els llibres guanyadors dels premis de narrativa, poesia i teatre

Com ja és tradició en el marc de les Festes de Sant Jaume, el municipi de Santanyí ha presentat aquest cap de setmana l’edició dels llibres dels Premis de Literaris Vila de Santanyí. La Casa de Cultura Ses Cases Noves ha sigut el lloc escollit per poder tocar i fullejar per primera vegada el XXXVII Premi Bernat Vidal i Tomàs d'Antoni Nomen, titulat, Esquerpes o Bucòliques; El bosc de la vampira de Joan Deusa, guanyador de la cinquena edició del Premi Antoni Vidal Ferrando; i Zona Inundable de Marta Barceló, que es va emportar la primera convocatòria del Premi de Teatre Vila de Santanyí. L’editorial santanyinera AdiA Edicions de Pau Vadell ha sigut l’encarregada d’editar els tres volums.

Tant la regidora de Cultura, Ricarda Vicens, com la batlessa de Santanyí, Maria Pons, han destacat el seu goig per poder tornar a celebrar l’acte de presentació dels llibres guanyadors dels premis de narrativa del municipi. Des de l’Ajuntament també s’ha volgut destacar la bona salut de la cultura al terme i d’aquests premis literaris, i com la cultura és i seguirà sent un pilar fonamental de la societat santanyinera. Enguany, el nombre d’obres presentades havia arribat a 126 entre els tres guardons. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí va rebre 53 manuscrits per al Bernat Vidal i Tomàs, 33 per a l’Antoni Vidal Ferrando, i per al premi que s’estrenava enguany, el de la modalitat de teatre, va rebre 40 textos. 

La regidora de Cultura, Ricarda Vicens ha destacat la participació en els premis, així com la qualitat de les obres. També ha volgut deixar constància de l’esforç que fa l’Ajuntament de Santanyí, “haver rebut tantes obres ens dona a entendre que Santanyí es col·loca un any més com a referent de la cultura i la llengua, i això ens omple d’alegria. La regidoria de Cultura fa molta feina perquè̀ el municipi sigui viu i actiu amb temes culturals, i tenir més de 120 obres candidates als premis literaris n’és un gran exemple. Sobretot si tenim en compte que ha estat la primera convocatòria de la modalitat de teatre”.   

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, tancar l’acte donant l’enhorabona als guanyadors, agraint la participació de tants de candidats, i també donant les gràcies a tots els qui contribueixen al fet que els premis siguin una realitat, i a tots els qui mantenen viva la vida cultural del municipi.