Santanyí lamenta que cap dels projectes del Consell de Mallorca a les carreteres del terme s’hagi executat aquesta legislatura

L’Ajuntament de Santanyí posa sobre la taula, una vegada més, com els projectes de millora de les carreteres del terme han caigut en l’oblit. I és que tot i els compromisos del Consell de Mallorca amb el municipi santanyiner, cap dels projectes importants que s’havien d’executar aquesta legislatura ha sigut una realitat. Principalment, es tracta de les obres de construcció de la rotonda del camí de sa Teulera a s’Alqueria Blanca, la millora de la carretera Santanyí-Es Llombards, el passeig per a vianants al polígon de s’Olivó, i la redacció del projecte de la ronda de s’Alqueria Blanca.   

Segons ha explicat la batlessa, Maria Pons, “aquestes obres i projectes són fonamentals per nosaltres, ja que estam parlant de punts perillosos amb els quals hi havia un compromís ferm per posar-hi remei. Des de l’Ajuntament estam molt preocupats perquè fa temps que estan sobre la taula i el consistori hi ha posat tot de la seva part. A més els veïnats han estat molt generosos, cedint terrenys, i han demostrat molta paciència, perquè sempre sembla que les obres són imminents i no arriben a començar”.  

Maria Pons també ha explicat que entre el polígon de s’Olivó i el nucli de Santanyí es va fer una actuació de millora del voral, però no és una manera segura i eficaç per anar a peu del poble fins a la zona industrial on hi ha comerços. A més, els casos de la ronda de s’Alqueria Blanca i el de millora de la carretera que uneix Santanyí i es Llombards també semblen haver caigut en l’oblit. Dues actuacions urgents i necessàries per a l’equip de govern municipal: la ronda fa anys que la institució supramunicipal assegura estar a punt de presentar-lo de forma imminent, però no és així. El nucli curiablanquer arriba a patir una pressió de trànsit en temporada alta de més de 9.000 vehicles diaris. És per tot això que l’Ajuntament de Santanyí demana a la Conselleria de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, que totes les feines previstes al terme, siguin una realitat com més aviat millor.   

Ja al maig de l’any 2022 es va produir una reunió entre les dues institucions, on el consistori santanyiner va reclamar per l’estat de tots els projectes del departament de Carreteres al municipi; i al març d’aquell mateix 2022, el ple de l’Ajuntament de Santanyí, també va aprovar un text instant al Consell de Mallorca a utilitzar tot allò que estigui al seu abast perquè aquestes millores siguin una realitat al més aviat possible. L’objectiu sempre ha estat aconseguir més seguretat per als veïnats i també per a tota la gent transita per aquestes vies.