L’Ajuntament comença les obres de reforma i millora del carrer Sant Andreu de Santanyí

A més, també suposarà una important millora en el sistema de conducció de les aigües pluvials, ja que s’aprofitarà per implementar les canalitzacions. Aquest projecte del carrer Sant Andreu, a més, connectarà amb els ja realitzats a la Plaça Major, la plaça Constitució, la plaça de la Porta Murada i els carrers Guàrdia Civil i Centre, Sebastià Vila i Portell, així com el carrer Sol i una part del mateix carrer Sant Andreu.

Tal com ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “una vegada més, feim una aposta decidida, clara i ferma per tenir el centre dels nuclis del municipi en les millors condicions possibles i per ajudar tant als veïnats com als comerços. El poble de Santanyí fa temps que a poc a poc va augmentant el nombre de carrers amb aquestes característiques, i pensam que aquesta nova inversió serà beneficiosa en tots els sentits. També suposarà una millora per als veïnats la feina que es farà amb el drenatge i conducció de l’aigua de la pluja, que a vegades havia creat problemes”.

La batlessa ha visitat recentment les obres amb el primer tinent de batlessa, Joan Gaspar Aguiló, i el regidor de Comerç, Antoni Matas. El projecte té un termini d’execució de quatre mesos. Això vol dir que dins el primer trimestre de 2024 ja podrien estar llestes les feines, després d’una inversió prevista, segons l’adjudicació, d'exactament 186.526,85 euros.

Tant la batlessa com els regidors, han agraït la comprensió dels veïnats i negocis de la zona per les molèsties que puguin tenir mentre dura l’obra, i que han mostrat el seu suport a la iniciativa de continuar amb la millora del centre del poble.

L'Ajuntament de Santanyí té concedida una subvenció per dur a terme aquest projecte dins la convocatòria del Consell de Mallorca de subvencions plurianuals per al 2022-2023 per dur a terme actuacions d'inversió de competència municipal (obres, vehicles i immobles), sufragar honoraris de redacció de projectes i de direcció d'obres, i la redacció o actualització de plans municipals de protecció civil (concessió de subvenció publicada al BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022).