En marxa la neteja del solar municipal on s’ha d’ubicar la nova deixalleria del municipi de Santanyí

Des de fa una setmana, una empresa especialitzada està treballant als terrenys de titularitat municipal, situats al costat del cementiri de Santanyí. L’objectiu és deixar-lo preparat per la construcció del nou punt verd del municipi, que també farà funcions d’àrea d’aportació, una vegada posada en marxa la recollida selectiva porta a porta. A més, s’ha de tenir en compte que la tramitació per a la nova deixalleria de Cala d’Or també està començada, i s’ubicarà al costat de la seu de l’Empresa Municipal de Serveis de Santanyí, SEMDESA.

Segons ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “es tracta d’una passa necessària per poder oferir un millor servei a la ciutadania. Aquest espai de Santanyí s’ha utilitzat durant molts anys per deixar-hi restes vegetals i d’altres materials que recollia la brigada municipal i SEMDESA. Ara, quan estigui ben net, podrem fer les obres necessàries per tenir un nou punt verd i una de les sis àrees d’aportació per a la recollida porta a porta. Sense oblidar la nova deixalleria de Cala d’Or que ja està en marxa”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Santanyí va adjudicar l’any passat el nou servei de recollida porta a porta a FCC per 24 milions d’euros durant vuit anys. L’adjudicatària serà la responsable de posar en marxa els serveis de recollida selectiva porta a porta, tant en habitatges com en establiments comercials, i també la recollida selectiva en les àrees d’aportació, el trasllat dels residus dels punts verds, el servei de vigilància a les àrees d’aportació i el seu manteniment i neteja.

La regidora de Medi Ambient, Bàrbara Xamena, ha insistit en el fet que “l’objectiu és avançar per la creació d’àrees d’aportació de residus pels veïnats d’habitatges aïllats a s’Alqueria Blanca, Santanyí, es Llombards i Cala Llombards, Cala d’Or i Calonge. I comptar a Cala d’Or i a Santanyí amb uns punts verds en condicions. Demostram així el compromís del consistori tant amb la ciutadania com amb el medi ambient”.

Una vegada acabada la neteja del solar del costat del cementiri de Santanyí, començaran les feines per deixar també net el solar on s’ubicava l’antic punt verd Cala d’Or.