José Ramón Amondarain, guanyadora del VIII Premi Vila de Santanyí Francisco Bernareggi d’Arts Visuals

El jurat, forma per Inma Prieto, José Maldonado, Josré Maria Lafuente i Fernando Castro, també ha acordat atorgar una Menció d’Honor a Art al Quadrat

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí ha fet oficial, aquest cap de setmana, el nom de la guanyadora del VIII Premi Vila de Santanyi Francisco Bernareggi d’Arts Visuals; es tracta de l’artista José Ramón Amondarain. El Bernareggi encara és un premi jove que lluita per aconseguir ser un guardó prestigiós, que espera consolidar-se i convertir-se en mirall de les avantguardes artístiques. L’obra guardonada ha obtingut una dotació de 5.000 €, i passarà a formar part de la col·lecció municipal d’art contemporani. A més l’Ajuntament cedirà l’espai de la Casa de Cultura Ses Cases Noves, per organitzar una exposició individual a l’artista guanyador. 

En aquesta edició del premi s’han rebut 70 sol·licituds, que han estat revisades per un jurat qualificador format per Inma Prieto, José Maldonado, Josré Maria Lafuente i Fernando Castro, que han volgut destacar, a més de la gran participació, el nivell de les obres i propostes rebudes.

De la mateixa manera, el jurat també ha decidit atorgar a Art al Quadrat, nom de les creadores duals i germanes bessonesGema i Mònica del Rey Jordà, una Menció d’Honor per l’obra presentada sota el títol Yo soy, Anónimas.

A més de Amondarain i Art al Quadrat, els altres finalistes són Olalla (Valdericeda) Gómez amb Tierra de nadie; Mariana Sarraute amb Decode 001; Lucía Gomez Carrión amb Unfinished Bussines; Roser Caminal amb The ship of fools; Maria José Ribas Bermúdez amb Ola; Pablo Bellot amb Negro sobre banco_Acto de comunicación Nº 41. Negro sobre blanco (Tiempos nuevos tiempos salvajes); Miguel García Membrado amb List of burned books in Germany in 1933; Marina Planas Antich amb Lo que hubiese visto Martin Parr; Rafael Munárriz amb Hacia la curva cerrada fig. 4; Xim Llompart amb Tejado y escuela; i Juan Falcón amb LINE_Durant les pròximes setmanes es podrà veure una exposició amb un recull d’aquestes obres a la Casa de Cultura Ses Cases Noves de Santanyí.

La regidora de Cultura, Ricarda Vicens, també s’ha mostrat molt satisfeta: “és un goig poder estar al capdavant d’una regidoria com aquesta i veure com la participació en aquest premi d’arts visuals dedicat a Francisco Bernareggi augmenta any rere any. A més de cada vegada ens arriben obres i propostes de tots els racons d’Espanya, cosa que fa que el premi estigui guanyant molta força”.