El ple aprova una modificació de crèdit de 8,7 milions per destinar a inversions, millores, ajudes i promoció

Amb aquesta modificació de crèdit es podran executar projectes a tots els nuclis de població del terme municipal de Santanyí.

En una sessió extraordinària del ple de Santanyí celebrada de manera telemàtica, l’Ajuntament de Santanyí ha aprovat la modificació de crèdit més important de la seva història. I és que ha tirat endavant la injecció de 8,7 milions d’euros al pressupost municipal per executar un gran nombre de projectes encaminats a dinamitzar l’economia del terme amb inversions i millores a infraestructures municipals, així com en dotar amb més doblers departaments com el de Serveis Socials, la promoció turística i les ajudes a persones, empreses i negocis del terme.

Tal com ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “es tracta d’un dia molt important per a la història recent del nostre poble. Ens ha tocat viure unes circumstàncies molt difícils, i des de les institucions hem de posar tot el que estigui a les nostres mans per ajudar. És el moment de posar-se en marxa, i com he dit sempre, els doblers dels santanyiners s’han de reinvertir al nostre terme. L’objectiu d’aquesta modificació de crèdit és millorar la vida dels ciutadans, i també millorar la nostra imatge com a terme, perquè aquells que ens visitin trobin un municipi en les millors condicions possibles”.

Cal recordar que aquesta injecció de doblers ha estat possible gràcies al romanent de tresoreria de què disposa l’Ajuntament de Santanyí després d’uns anys d’acumular exercicis comptables amb superàvit. Dels 8,7 milions d’euros que es desbloquejaran, la major part aniran destinades a inversions reals en projectes a tots els nuclis de població del terme. En total seran 6,5 milions d’euros que executaran obres com el recondicionament de vies urbanes, embelliments de carrers, reparació de paviment, adequació de zones verdes, reparació i instal·lació d’enllumenat públic, etc. Entre els projectes a executar també destaquen la reforma de l’edifici annex a l’ajuntament que ajudarà a atendre millor a la ciutadania, executar la primera fase de l’edifici municipal de Ca ses Monges de s’Alqueria Blanca, remodelar el carrer Marina de Cala Figuera, entre molts d’altres que afectaran a tots i cada un dels 13 nuclis de població del terme municipal de Santanyí.

A més de les inversions en infraestructures, Maria Pons, també ha recordat el fet que “a la despesa en millores, s’hi ha d’afegir la important quantitat de doblers que destinarem a atendre a qui més ho necessita en aquests moments derivats de la crisi provocada per la COVID-19. Al pressupost que ja té assignat Serveis Socials hi afegim 225.000 euros per cobrir les necessitats de tots aquells qui ho necessiti, i a més, com l'any 2020, hem fet una reserva de més d’un milió d’euros per destinar-lo a ajudes al teixit associatiu que es convocaran en els pròxims mesos”.

En total, la modificació de crèdit ha fet una reserva d'1,1 milions d’euros a ajudes per empreses i autònoms que hagin estat afectats per les conseqüències derivades de la pandèmia. Tal com ha explicat la batlessa, com durant l’any passat, s’obriran diferents línies d’ajuda a les quals podran optar aquells qui compleixin els requisits.

El departament que també rebrà una injecció de finançament serà el de Turisme. L’equip de govern de Santanyí, coneixedor de la importància del sector per a l’economia del terme, ha inclòs una suplementació de crèdit per atendre la promoció turística en els pròxims mesos. Així, s’hi destinaran 150.000 euros per desenvolupar diferents accions que ajudi a col·locar el terme, i en especial el nuclis turístics de Santanyí, a l’agenda dels qui estiguin pensant a visitar l’illa de Mallorca.

A la sessió plenària també s’ha aprovat mostrar el suport de l’Ajuntament de Santanyí al Manifest per la Prevenció del Càncer de Còlon a les Illes Balears de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Així en el marc del Dia Contra el Càncer de Còlon, que se celebra avui 31 de març, la corporació ha aprovat sol·licitar al Govern de les Illes Balears que garanteixi el dret de la ciutadania a participar en el Programa de Detecció del Càncer de Còlon i Recte.