Retirats 1.500 quilos de residus del fons marí de Cala Figuera i tres pins en risc de caure al mar

Com ja és tradició, en el marc de les Festes de la Mare de Déu del Carme, l’Agrupació de Protecció Civil de Santanyí ha organitzat una neteja del fons marí del port de Cala Figuera.

I com cada any ha comptat amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Santanyí. Diumenge, bussejadors i voluntaris de l’associació Protermar, l’Empresa Municipal de Serveis de Santanyí (SEMDESA), Protecció Civil de Calvià, la brigada Municipal, Can Amengual i Ports de les Illes Balears han retirat aproximadament 1.500 quilos de residus de tota classe de les aigües del nucli costaner.

A més, Protecció Civil també ha aprofitat per retirar tres pins de grans dimensions que estaven en risc de caure a les aigües del port, cosa que suposava un gran perill per a les embarcacions que entre i surten de Cala Figuera. Per fer aquesta operació es va demanar l’autorització de la Demarcació de Costes, qui va concedir el permís per fer la feina aquest cap de setmana. S’han necessitat una grua i camions per treure els arbres de l’aigua, i poder endur-se’n tot el que s’ha tret del mar. També s’ha trobat neumàtics, plàstics i materials diversos, arrossegats pels corrents i acumulats al llarg del temps.

La batlessa pedània de Cala Figuera, Maria Victòria Klein, s’ha mostrat molt satisfeta per l’èxit de l’acció organitzada per Protecció Civil: “fer coincidir aquesta tradicional neteja del fons marí amb les Festes de la Mare de Déu del Carme és una gran oportunitat per conscienciar a la gent de la importància de mantenir net aquest paradís que és Cala Figuera. Enguany s’han retirat uns pins que suposaven un risc i un perill per al moll. Hem d’agrair a tots els bussos i col·laboradors la feina que fan, sense ells no seria possible; tot per aconseguir tenir el port de Cala Figuera en les millors condicions possibles”.