Es Llombards estarà connectat amb la depuradora abans de final d’any

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el gerent de l’Agència Balear de l’Aigua, Guillem Rosselló, la batlessa de Santanyí, Maria Pons, i el batle pedani des Llombards, han visitat, les obres de la nova Estació de Bombament d’Aigües Residuals (EBAR) del nucli des Llombards. Aquesta infraestructura permetrà la connexió del nucli al sistema general de sanejament del municipi a través de la xarxa de clavegueram. La nova EBAR donarà servei a una població màxima estimada d’uns 735 habitants i ha estat adjudicada per un import de 721.790,71 € (amb l’IVA inclòs). Està previst que les instal·lacions puguin començar a operar a finals d’any.

La batlessa, Maria Pons, s’ha mostrat satisfeta amb el ritme de les obres i ha agraït la paciència i col·laboració dels veïnats: “fa molts d’anys que es parla d’aquest projecte i a la fi li podem posar data per tenir-lo en marxa. Els llombarders han estat molt pacients perquè hem patit molts de dies d’obres, i per això els hi hem de donar les gràcies. També les hem de donar als propietaris del solar on s’està aixecant l’estació impulsora, que en tot moment van facilitar les coses perquè es tracta d’una obra que serà un benefici per al poble”.

Per la seva banda, el conseller ha destacat el fet que “gràcies a aquesta actuació, les aigües residuals del nucli des Llombards es connectaran definitivament a la depuradora amb tots els beneficis mediambientals que això suposa. A més, donam compliment a una reivindicació històrica del municipi”-

La nova EBAR se situa en uns terrenys de 98 m2 cedits pel consistori, en compliment del conveni de col·laboració signat amb l’Agència l’agost de 2018. A banda de l’EBAR, el pressupost de les actuacions inclouen la construcció d’un pou de bombament de 12 m2 de superfície i 4,5 m d’alçada lliure així com l’execució de 3.370 m de col·lector d’impulsió.