Les obres del Parc de Bombers de Santanyí començaran el 2022

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada del conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha presentat el projecte del nou parc de bombers de Santanyí a la batlessa del municipi, Maria Pons. A la reunió, celebrada la sala d’actes de la casa consistorial, també han assistit el cap de servei dels Bombers de Mallorca, Pedro Ladaria, l’oficial del Servei, Francesc Grimalt, a més de regidors i membres de la corporació municipal.

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, s’ha mostrat molt satisfeta del fet que aquesta infraestructura pugui ser una realitat ben aviat: “fa molts d’anys que en sentim a parlar d’aquest parc que ha de cobrir el migjorn de Mallorca, i desitjam de tot cor que el tenguem en funcionament d’aquí poc. És una reivindicació històrica, no només de Santanyí, sinó també dels municipis de ses Salines i Campos; ara mateix depenem dels parcs de Felanitx o Llucmajor, i en casos d’emergència un minut o dos poden suposar una gran diferència”. La batlessa també ha recordat el suport del consistori al projecte amb la cessió al Consell de Mallorca del solar on s’ha d’aixecar el nou equipament.

Per la seva banda, la presidenta Catalina Cladera ha assegurat que “refermam el nostre compromís amb el parc de bombers de Santanyí. Hem presentat un projecte redefinit, més modern i adaptat a les necessitats actuals dels bombers i donam resposta a una reivindicació no només del municipi sinó de tot el migjorn de Mallorca”, qui a més ha assegurat que l'any 2022 començaran les obres del nou parc.

Es tracta d'un projecte que serà el novè parc dels Bombers de Mallorca, que cobrirà la zona sud de l’illa i està previst que tengui una dotació d’un cap i tres bombers permanents, així com quatre vehicles. El projecte del parc de Santanyí presentat avui serà el model de referència per a la resta d’instal·lacions dels Bombers de Mallorca, ja que optimitza diferents variables com el sistema constructiu, la capacitat operativa, aspectes energètics o equipaments. També s’ha dissenyat una torre de pràctiques pionera que donarà resposta a les necessitats diàries de formació i pràctiques del personal.

El projecte també inclou amb una zona de descontaminació, destinada a la protecció del personal tant durant la pandèmia com quan es treballi amb materials contaminants o perillosos. En aquest cas s’han millorat els circuits i els processos de descontaminació tant de vehicles com del personal que ja es contemplaven en el projecte anterior. Aquest nou model de parc ofereix millores en la distribució dels espais, que són ara més versàtils tenint en compte la modularitat en algunes zones, com el menjador, la sala d’estar, els despatxos o la sala de formació. Tot això permetrà una major adaptabilitat en diferents situacions (ingrés de més dones al servei, situacions de pandèmia, etc.).

La parcel·la del futur parc estarà millor adaptada, ja que es separa la zona de pràctiques de la zona d’habitatge, amb un espai verd entre una i l’altra. La instal·lació comptarà amb més llocs de magatzem a la zona del garatge de vehicles i s’incrementa l’espai a la zona del gimnàs, que comptarà amb una terrassa.