Continua el pla d’embelliment de Cala Figuera amb una inversió de 566.000 euros al carrer Marina

L'Ajuntament de Santanyí continua amb les actuacions per millorar l'estat d'uns dels nuclis turístics més importants i de més tradició del municipi, Cala Figuera. En aquesta ocasió, la feina s'està executant al carrer Marina que serà refet de dalt a baix. La batlessa de Santanyí, Maria Pons, s’ha mostrat molt satisfeta d’haver pogut començar aquest projecte, “Cala Figuera és un nucli molt estimat al nostre municipi, i accions com aquesta van destinades a millorar la vida tant dels residents com d’aquells qui ens visiten. Es tracta d’una inversió molt rellevant que suposarà un gran canvi per al poble i que continua amb el pla que s’ha anat executant els últims anys a carrers com el Juan Sebastián Elcano, el carrer Església o el passeig de primera línia”. 

L’obra suposarà una despesa de 566.550,82 € que esdevindrà una renovació total del carrer. Es tornarà a asfaltar de cap a cap, uns 350 metres; a més s’ampliaran les voreres, que passaran a ser d’1,80 i 2,50 metre d’amplària, i la calçada de 5,70. També s’aprofitarà per canviar tota la xarxa d’aigua potable, així com la de clavegueram i la d’evacuació de pluvials. El primer tinent de batlessa, Joan Gaspar Aguiló, ha explicat el fet que “s’ha aprofitat per elaborar un estudi per conèixer com es comporta l’aigua de pluja en tota la zona i poder preveure quina és la millor manera de fer sortir l’aigua cap a la mar. D’aquesta manera, en pròximes millores es podrà tenir en compte, ser més eficients, i evitar problemes”.   

El projecte també contempla el soterrament de serveis de telefonia i electricitat, així com millores en l’accessibilitat, l’eliminació de barreres arquitectòniques i l’adaptació de les voreres per facilitar la circulació a peu de les persones invidents. La batlessa, Maria Pons, ha visitat la zona per conèixer el projecte amb el primer tinent de batlessa, Joan Gaspar Aguiló, la batlessa pedània de Cala Figuera, Maria Victoria Klein, i el regidor de Serveis Generals, Mateu Nadal. El termini d’execució de les obres és de quatre mesos, així que la previsió és que abans de començar la temporada turística, la feina ja estigui enllestida.