Per tercer any, Santanyí és el municipi de l’illa que aconsegueix més banderes blaves

Les banderes blaves que atorga la Comunitat Europea a les platges que reuneixen les condicions òptimes de seguretat i sanitat,  tornen a certificar la qualitat de les platges del terme municipal de Santanyí. Així les platges de Cala Santanyí, Cala Llombards, sa Font de n’Alis, que forma part del Parc Natural de Mondragó, la platja de s’Amarador, i a platja de Cala Gran a Cala d’Or, tindran el distintiu de color blau onejant aquest estiu.

D’aquesta manera, són cinc les platges de Santanyí que reben el reconeixement, sent l’únic municipi de l’illa de Mallorca que rep aquest nombre de distintius. El regidor de Turisme i Platges de Santanyí, Rafael Batle, s’ha mostrat molt satisfet d’haver aconseguit repetir el resultat de l’any passat: “el fet de tenir la bandera blava és sinònim de qualitat, i això és el que nosaltres volem oferir. I ser el municipi de Mallorca amb més distintiu, una vegada més, ens indica que estem fent les coses bé. El nostre objectiu sempre ha sigut que quan els visitants arribin a la nostra costa valorin l’entorn i el paisatge de les nostres platges i que a més ho respectin. Si les institucions som els primers a donar exemple, també ho faran els qui venen a passar les seves vacances o a passar el dia”.

Per la seva banda, la batlessa de Santanyí, ha manifestat que: “la Bandera Blava és un segell de seguretat que confirma el bon estat de l’aigua de la mar, al mateix temps, que les platges compten amb els serveis sanitaris i les mesures de seguretat que contempla la normativa europea. La nostra responsabilitat com a Ajuntament de Santanyí és tenir-ho tot a punt per a quan arribi el moment de rebre visitants”.

La bona qualitat de l’aigua de la platja, la contractació de socorristes, els serveis de banys i dutxes, seguit d’un immillorable paisatge, han estat els elements clau perquè aquestes platges es mereixin la distinció europea. Com cada any l’Ajuntament de Santanyí s’ha esforçat perquè les principals platges turístiques del terme municipal puguin comptar amb la bandera blava, que conjuntament amb les associacions hoteleres s’havia convertit en un objectiu comú.