L’Ajuntament projecta una millora i embelliment de l’entorn del Pou del Rei de s’Alqueria Blanca

De camí al puig de Consolació, partint de s’Alqueria Blanca, hi ha un dels elements patrimonials més rellevants i més ben conservants del municipi de Santanyí. Es tracta del Pou del Rei, catalogat com a Bé d’Interès Cultural, i pel qual l’Ajuntament de Santanyí ha projectat una important millora a tot el conjunt. Així, està previst fer un nou empedrat a l’entorn, amb el Gremi de margers de Mallorca, així com la restauració de les piques de pedra. A més, també s'instal·laran bancs per poder asseure per gaudir del paisatge, i fer una zona enjardinada. 

El Pou del Rei està documentat des del segle XIII i és el més representatiu de l’època, dels que queden al municipi. La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha visitat la zona amb el primer tinent de batlessa, Joan Gaspar Aguiló, i la batlessa pedània de s’Alqueria Blanca, Maria Francisca Rosselló. Maria Pons s’ha mostrat molt il·lusionada per la posada en marxa d’aquest projecte: “el Pou del Rei és un dels tresors patrimonials del nostre terme, i crec que aquesta actuació ajudarà a valorar-lo. No es tracta d’una intervenció directa sobre el pou, sinó al seu entorn, per adequar-lo una mica i que tots els qui passin per aquí el valorin com es mereix. Estem molt satisfets perquè creiem que els veïnats i visitants els agradarà”.  

Per a la intervenció està prevista una despesa de 25.700 euros i s’espera poder començar en els pròxims mesos. Els tècnics municipals seran els encarregats de vetlar perquè les feines respectin en tot moment el valor històric i cultural del conjunt.