Santanyí subvencionarà les matrícules per a totes les escoletes del terme

A l’últim ple de l’any celebrat el passat desembre, l’Ajuntament de Santanyí va aprovar el seu Pla estratègic de subvencions pel 2023. En aquesta previsió s’ha inclòs una partida de 75.000 € per arribar a totes les famílies que tenguin infants matriculats al primer cicle d’educació infantil a una escoleta del terme. Aquesta decisió s’ha pres perquè les ajudes previstes pel Govern de les Illes Balears han deixat fora els centres que no són públic o que encara no han rebut autorització; al municipi de Santanyí s’han quedat fora d’aquestes ajudes del govern balear escoletes de Cala d’Or, es Llombards, s’Alqueria Blanca i Santanyí.

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha assegurat: “la prioritat d’aquest equip de govern és sempre estar al costat de la ciutadania. I aquesta línia d’ajudes n’és un clar exemple, perquè volem que totes les famílies tinguin garantida aquesta ajuda, sense importar a quin centre han matriculat als seus fills”. El Pla estratègic de subvencions del Santanyí per l’any 2023 contempla una ajuda per a les quotes escolarització d’educació infantil de primer cicle de 9 a 13 hores durant un màxim de deu mesos (de setembre 2022 a juny 2023).  Per a aquesta línia de subvenció, el consistori santanyiner ha fet una previsió de despesa al pressupost d’enguany de 75.000 €, amb una ajuda màxima de 1.500 € per alumne usuari.

El termini d’execució de la subvenció serà al llarg de l’exercici 2023, si bé se subvencionaran activitats ja iniciades o realitzades durant l’any anterior, atès que el curs escolar comprèn de setembre a juny. Així, es podran beneficiar d’aquestes subvencions alumnes empadronats al terme municipal de Santanyí abans de l’1 de setembre de 2022 i matriculats a alguna escoleta o guarderia del municipi a data 1 de setembre, també de 2022.