El municipi de Santanyí és a la World Travel Market de Londres per consolidar el mercat britànic

L’Ajuntament de Santanyí continua amb la tasca de difondre i ampliar el mercat turístic del municipi, amb l’aposta clara per la presència a les fires més importants. Per això, aquests dies, una delegació del departament de Turisme del consistori santanyiner és a la World Travel Market de Londres on presenta tot el producte turístic del terme.  Aquesta és un dels esdeveniments de viatges i turisme més influents a escala mundial; reuneix la comunitat internacional de viatges d'oci a més de servir com a espai d’inspiració i anàlisi a institucions com l’Ajuntament de Santanyí. 

Al capdavant de l’expedició de Santanyí hi ha el regidor de Turisme, Rafael Batle, qui ha insistit en la importància de tenir presència a la World Travel Market de Londres amb un objectiu clar: “el mercat britànic és el més important per a les Illes Balears, i per tant també és prioritari per al municipi de Santanyí i els seus nuclis turístics com Cala d’Or, Cala Santanyí, Portopetro o Cala Figuera. Les dades confirmen que l’any 2023, el britànic ha sigut el principal mercat per al nostre terme. Així que som aquí per promocionar el nostre producte principal de sol i platja, que és magnífic, però sense oblidar el comerç, els mercats, els allotjaments, la gastronomia, la cultura i el patrimoni, les rutes veres, el senderisme, el cicloturisme...” 

L’objectiu és consolidar tots els punts d’interès que té el municipi, que són molts. Les 17 platges del terme tenen un gran pes en la força turística de Santanyí, i destaquen especialment a l’illa de Mallorca. Però el municipi és molt més que sol i platja. Tot el terme està en constant evolució i millora, impulsat per un sector turístic de primer nivell, i des de l’ajuntament s’intenta estar al costat de tots els qui en formen part.

Com ja ha fet en els últims anys, el municipi Santanyí és a aquesta fira amb una àmplia oferta per atreure a tot el públic possible. A l’estand de Santanyí també s’ha informat de les apostes per desestacionalitzar que s’estan impulsant, com el turisme esportiu, les rutes senderistes, l’oferta cultural, el valor patrimonial, etc. Com ja va fer l’any passat, la regidoria de Turisme ha viatjat amb les 12 rutes senderistes que s’han posat en marxa aquesta temporada, i que se sumen a les 19 rutes cicloturístiques amb sortida i arribada al municipi, presentades la temporada passada.  

A més, durant la fira, Santanyí s’ha adherit al Compromís de Turisme Responsable de Mallorca impulsat per la Fundació Mallorca Turisme del Consell de Mallorca. Aquest compromís va més enllà d’una declaració d’intencions; es tracta d’un full de ruta per a la transformació de la indústria turística de l’illa. Les institucions signants treballaran per fer un esforç col·lectiu per minimitzar l’impacte ambiental del turisme, millorar el benestar dels residents, i protegir i celebrar el patrimoni cultural de Mallorca, amb consonància amb els visitants de l’illa. 

Amb aquesta presència a la World Travel Market de Londres, el departament de Turisme enceta el trajecte per algunes de les trobades turístiques més importants, com FITUR a Madrid o Berlín, i d’altres temàtiques com la London Cycle Show que tindrà lloc al pròxim mes d’abril.