Mendia Echeverría, guanyadora de l’XI Premi Vila de Santanyí Francisco Bernareggi d’Arts Visuals

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí ha fet oficial, aquest cap de setmana, el nom del guanyador de l’XI Premi Vila de Santanyí Francisco Bernareggi d’Arts Visuals amb la inauguració de l’exposició dels projectes finalistes. Així, el premi ha sigut per a l’artista Mendia Echeverría, amb l’obra Muséum. Després de més d’una dècada, el Bernareggi segueix consolidant-se com un guardó de prestigi, i lluita per convertir-se en mirall de les avantguardes artístiques. L’obra guardonada ha obtingut una dotació de 5.000 €, i passarà a formar part de la col·lecció municipal d’art contemporani. A més, el jurat ha acordat atorgar un Accèssit a la proposta de Laura Marte, titulada Arxiu Kellys, dotat amb un premi de 600 €.

En aquesta edició del premi s’han rebut 40 sol·licituds, que han estat revisades per un jurat qualificador format per Anna Maria Guasch Ferrer, catedràtica d'Història de l'Art Contemporani de la Universitat de Barcelona; Sema D'Acosta, comissari independent, crític d’art, investigador i docent; Imma Prieto, actual directora de la Fundació Tàpies i anterior directora d'Es Baluard Museu d'Art Contemporani; i l’artista Rafel Bestard.

A més de Mendia Echeverría i Laura Marte, els altres finalistes han sigut Nauzet Mayor amb Llegar al fallo, Marina Planas amb Felices Vacaciones, Llorenç Ugas Dubreuil amb Potencial de incertidumbre, Mika Murakami amb La bella y la bestia, Olalla Gómez Valdericeda amb ¿Qué tienes en la cabeza?, Xim Llompart amb The form of the uncertanty, Miquel García Membrado amb Exhumación nº1, i Gorka Mohamed amb Baroness Vychissoise del Rifiras.

L’exposició amb les propostes dels finalistes ha estat inaugurada dissabte 18 de novembre a la Casa de Cultura Ses Cases Noves de Santanyí, després que el regidor de Cultura, Mateu Nadal, llegís l’acta final del jurat qualificador de l’XI Premi Vila de Santanyí Francisco Bernareggi d’Arts Visuals 2023. La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha estat l’encarregada de lliurar el diploma que acredita Mendia Echeverría com a guanyadora.

Maria Pons s’ha mostrat molt satisfeta del paper del municipi de Santanyí com a impulsor de la cultura a l’illa: “arribar a l’ozena edició d’un guardó com aquest és motiu de molt d’orgull per al municipi de Santanyí, i especialment per a la regidoria de Cultura. Enguany, fins a quaranta artistes s’han presentat al guardó, cosa que vol dir que tenim un premi present en el panorama artístic, ben consolidat gràcies a la feina que es fa al nostre terme. Només podem tenir paraules d’agraïment per tots els qui treballen per la cultura, en especial jurat i als participants, i donam l’enhorabona a les premiades”.

La mostra es podrà visitar a la Casa de Cultura Ses Cases noves fins al dia 16 de desembre de 2023.