El Moviment Banderes Verdes d'Ecovidrio reconeix Santanyí pel seu compromís amb la sostenibilitat durant aquest estiu

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus en envasos de vidre a Espanya, ha reconegut Santanyí com un dels municipis costaners de les Illes Balears més compromesos amb la sostenibilitat, l'economia circular i el reciclatge de vidre, dins la celebració de la IV Edició del #MovimientoBanderasVerdes.

Així, gràcies al seu activisme a favor del medi ambient i a l'esforç de la seva hoteleria local, la localitat de Santanyí ha recollit durant aquest estiu 445 tones d'envasos de vidre, fet que suposa un 3,9% més que l'estiu passat. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Santanyí ha superat l’objectiu plantejat per Ecovidrio, incrementant notablement la recollida selectiva d’envasos de vidre durant l’època estival. Per això, la localitat ha comptat amb la col·laboració de 150 establiments d'hostaleria, que s'han sumat a participar en aquesta campanya.

En total, en aquesta IV Edició de Banderes Verdes, les Illes Balears han comptat amb la participació de 28 municipis i 3.656 establiments hotelers, els quals han demostrat un gran compromís amb l'economia circular. Així, gràcies al seu esforç i col·laboració amb el #MovimientoBanderasVerdes, durant els mesos de juny, juliol i agost s'han recollit un total de 15.068 tones d'envasos de vidre. Finalment, les Banderes Verdes de la regió han anat a parar a Alcúdia i Menorca, mentre que el municipi de Sant Antoni de Portmany ha revalidat el preat guardó.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santanyí, Bàrbara Xamena ha estat l’encarregada de rebre el reconeixement en un acte celebrat a Palma, amb la resta de municipis guardonats: “estam molt orgullosos d’haver aconseguit millorar els resultats. Sabem que els establiments hi dediquen molts d’esforços i els hem d’agrair el seu compromís; són un exemple del futur que volem per al nostre municipi”.